Bableves krumpligombóccal "Gasztroangyal"
sponsored links
Hozzávalók: 20 dkg. tarkabab, szalonna, szárazkolbász, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 db sárgarépa - fehérrépa, babérlevél, só, õrölt paprika.Gombóchoz:25 dkg. krumpli, 10 dkg. liszt, 1 db tojás.
Elkészítése: A babot elõzõ este beáztattam. A zöldségeket megpucoltam és karikára felvágtam vöröshagymát és fokhagymát szintén megpucoltam és apróra vágtam. Kevés olajat melegítettem amire rászórtam az elõzõleg felkockázott szalonnát kicsit sütöttem majd rá öntöttem a hagymákat együtt dinszteltem ezután megszórtam pirospaprikával felöntöttem kb. 1,5 liter vízzel és mikor már meleg volt a víz akkor tettem bele a leszûrt babot és a zöldségeket valamint a ...